Stress, burn-out… Steeds meer bedrijven merken dat hun werknemers uitvallen omdat ze ‘opgebrand’ zijn. Heel recent bleek uit een onderzoek van Partena Ziekenfonds dat maar liefst 7 op de 10 Vlamingen aangeven dat hun mentale veerkracht zo goed als op is. Ze hebben te maken met klachten als wakker liggen door gepieker, geen energie meer hebben of zich opgebrand voelen. In Nederland is de burn-out door onderzoeksinstituut TNO al uitgeroepen tot beroepsziekte  nummer 1.  Gevreesd wordt dat zonder maatregelen over iets meer dan tien jaar een kwart van de werknemers thuiszitten of minder inzetbaar zijn.

Vrijwel elke onderneming of organisatie heeft er mee te maken. En er is veel behoefte aan preventieve maatregelen. Gedurende mijn 40-jarige praktijk in natuurgeneeswijzen heb ik veel ervaring opgedaan met het vroegtijdig herkennen en behandelen van burn-outklachten en daaraan gerelateerde aandoeningen. Die ervaringen heb ik samengebracht in een aantal workshops speciaal voor bedrijven. Alles gericht op het voorkomen en behandelen van stress en burn-outklachten.

 


Workshop op de werkplek

De workshops worden in principe op het bedrijf zelf gehouden. Deelnemers leren onder meer hoe signalen van stress en burn-out te herkennen; wat je kunt doen om te voorkomen dat je opgebrand raakt, hoe je je energieniveau snel kunt verhogen en welke methoden en hulpmiddelen er zijn om in balans te blijven.

Thema’s op maat

De situatie per bedrijf verschilt. Daarom is er eerst een intake-gesprek, met degenen die de leiding hebben en met de medewerkers. De bedoeling is om een analyse te maken en precies te bepalen waar er verbeteringen aangebracht kunnen worden. De thema’s in de workshops zijn op maat, dus aangepast aan de plaatselijke omstandigheden. Er is keuze uit workshops van één of meerdere dagdelen. Deelname is geschikt voor werknemers, managers, HR-medewerkers en directie.

Iets voor uw bedrijf of organisatie?

dr.marcel.verheyen@gmail.com

0475 645049