Natuurlijk is het mogelijk je immuniteit te versterken. Ook logisch dat je dit doet, zeker op dit moment.

  1. Kom regelmatig buiten. Of zet nu en dan de vensters open, zodat je de lucht van je kamer ververst. Ook even in de tuin werken of een blokje rond is zinvol. Daarbij is het goed bewust diep in- en uit te ademen.

 

  1. Voldoende water drinken is in alle omstandigheden belangrijk. Een goed gehydrateerd lichaam functioneert beter. Je zorgt op die manier voor een gezond ‘inwendig milieu’. Ook de nieren worden geholpen goed te werken en het lichaam efficiënt van afvalstoffen te ontdoen. Hoeveel is nodig? Je moet rekenen op 200 ml per 10 kilogram lichaamsgewicht. Hierbij mag je andere dranken – koffie, thee en soep niet meetellen.

 

  1. Om zich goed te verdedigen heeft een organisme de juiste vetten nodig. Goede olie die niet verwarmd is geweest. bv. Hennepzaadolie twee maal daags 1 eetlepel op een lege maag.

 

  1. In de plantenwereld zijn er hulpmiddelen die de immuniteit verbeteren. Zoals Echinacea, zoals Cats Claw. Echinabell is een interessant complexmiddel dat de slijmvliezen verzorgt en de immuniteit verbetert. 3 maal daags 30 druppels.

 

  1. Vitamine C is zeker zinvol. Natuurlijke producten worden vaak beter opgenomen. Hoog genoeg doseren. Ook extra vitamine D is hier zinvol.

 

  1. Regelmatige lichaamsbeweging in de buitenlucht zorgt ervoor dat je bloedsomloop goed actief blijft, je lymfesysteem goed gedraineerd wordt, en dat de zon op je inwerkt. Zuurstof en natuurlijk licht zijn vijanden van infecties…

 

  1. Groene thee is immuniteit verhogend. Heel interessant voor de luchtwegen is tijmthee. Ook saliethee moet hier genoemd worden.

 

  1. Echte honing en propolis zijn ook interessant om hun invloed op de immuniteit.

 

  1. Goed slapen is hét geheim van het herstellend vermogen van het lichaam.

 

  1. Positief denken heeft blijkbaar een zeer grote invloed op onze gezondheid en onze immuniteit in het bijzonder.

 

Succes, verzorg jezelf en je familie en blijf positief!