TIJD voor DRAINAGE

Aandacht schenken aan het Covid-probleem is natuurlijk niet voldoende om gezond te blijven. Naast onze weerstand zijn er nog andere belangrijke elementen die onze gezondheid bepalen.

Een goede afvoer van toxinen is van groot belang om gezond te blijven én om je vitaal te voelen. Zeker na de winter heeft het lichaam grote behoefte alles eens goed op te ruimen.

Wat is nodig voor een goede drainage?

1.       Een goede doorbloeding

2.       Voldoende vloeistof als transportmiddel

3.       Een goede leverwerking

4.       Een goede nierwerking

5.       Een goede darmwerking

                                                                                                                                                                  

shutterstock_20867566.jpgEnkele tips:

  1. DOORBLOEDING - Een goede doorbloeding krijg je door regelmatige lichaamsbeweging. Zeker nu we meer binnen zitten is het nog van meer belang hier echt aandacht aan te schenken.
  2. HYDRATATIE - Voldoende water drinken is de boodschap. Zeker in de winterperiode is dit voor velen een grote opgave. Wij zijn ons dorstgevoel kwijtgeraakt. Anderhalve liter per dag is echter niet te veel.
  3. LEVER - Er bestaan zeer goede levermiddelen. Een voorbeeldje: Silybum marianum als tinctuur is een prima leverstimulerend middel. Drie maal daags 25 druppels is de gemiddelde dosering.
  4. NIEREN - Meer drinken is al een hulp voor de nieren. Er zijn heel wat kruidenthee’s die de nieren ondersteunen zoals Guldenroedethee. Vervang frisdrank door een kruidenthee die je lekker vindt.
  5. STOELGANG - Een goede stoelgang is natuurlijk van belang om het lichaam goed te reinigen. Sommigen worden geholpen door lijnzaad of een extra eetlepel olijfolie.    Frangulabiose, 2 maal daags 1 capsule voor het eten, is ook een mogelijke hulp.