Goed slapen is een noodzaak om gezond te blijven. Je kunt nog zoveel goede middelen innemen om je vitaliteit te vergroten als je wil, maar als je geen verkwikkende slaap hebt, zul je nooit gezond kunnen blijven. Het is bewezen dat electromagnetische velden de slaapkwaliteit kunnen beïnvloeden.

 

Het negatief effect van de draagbare telefoon.

De DECT-telefoon of de draadloze telefoon, met mogelijk verschillende units, blijkt een negatieve invloed te hebben op onze slaap. In feite zijn deze toestellen zenders. Het gaat dus over toestellen die je in het stopcontact moet steken, niet de klassieke, 'ouderwetse' huistelefoons aan een draad. Deze zenders zenden hun frequenties uit continu uit - vanaf het moment dat ze in het stopcontact worden gestoken - in een zone met een straal van twintig, dertig meter of nog meer.  Als er in huis zo'n zender is, heb je telefoonbereik in heel het huis, zelfs in de tuin.

 

 

Wat is er dan fout aan deze toestellen?

Deze zenders werken meestal op een modulatie van 100 herz; dit wil zeggen dat ze een basisfrequentie uitzenden aan 100 keer per seconde. Dit alles dient enkel om het telefoonsignaal dat eventueel binnenkomt te kunnen transporteren in die zone van dertig meter rond het basistoestel. Dit frequentie-transportsysteem wordt continu uitgezonden, dag en nacht, vanaf het moment dat er connectie is met het electricteitsnet. Dus ook 's nachts. En precies dan kunnen problemen ontstaan. Waarom worden wij vooral 's nachts beïnvloed door deze frequenties? Wij produceren rond ons lichaam een zeer zwak electromagnetisch veld dat ons beschermt. Dit veld fluctueert, wordt sterker en zwakker, afhankelijk van het moment van de dag. Ons lichaamsveld wordt 's nachts veel kleiner. Blijkbaar hangt dit samen met het slapen op zich en is dit een normaal fysiologisch fenomeen. Dus 's nachts verdedigen wij ons minder sterk. En zijn we derhalve kwetsbaarder. Zolang je 'sterk' bent, kun je dit 'compenseren' en zul je in staat zijn deze invloeden op te vangen en te neutraliseren. Ons lichaam is trouwens steeds bezig te neurtaliseren en te corrigeren.

Hoera! De ouderwetse huistelefoon!

Als je elke nacht opnieuw belast wordt met deze invloed, kan het je slaap negatief beïnvloeden. Ideaal is om de ouderwetse huistelefoon met draad in ere te herstellen. In een tweedehandszaak kun je dit nog vinden... Een andere oplossing is een timer te plaatsen op het stopcontact van de DECT-toestel. Dan kun je de telefoon automatisch laten uitvallen om 22 uur 's avonds bijvoorbeeld en terug laten aanspringen om 7 uur 's morgens. Op die manier hoef je er niet meer aan te denken, of vergeet je het niet de telefoon terug aan te koppelen,  moest je hem manueel uitgetrokken hebben.